20 Ekim 2011 Perşembe

KÖR GÖZE PARMAK!



Bugün Kuzey Irak'a sınır ötesi harekât başlatıldı...

Peki öncesinde ne oldu? Açıklanan resmi rakamların bile an be an değiştiğini gözlemlediğimiz, bizi kapkara bir güne uyandıran dünkü saldırı... Şehitlerimizin sayısı konusundaysa oldukça şaibeli açıklamalar var. 

Yine, yeniden yürekler soğusun diye bir sınır ötesi harekat mı? 
Bu denli sokulur mu kör göze parmak? 
Ne zaman yapıyorsun operasyonu? 
PKK'nın tam da beklediği bir an olan dünün üzerine...
Peki o sana yaptığı saldırıyı senin beklediğin bir an mı yaptı?
Evelsi geceyi düne bağlayan gecede biz böylesi bir PKK saldırısını bekliyor muyduk? Tabii ki hayır. Ben müzik dinliyordum meselâ... Herkes aynı durumdaydı. Kimimiz film izliyordu kimimiz güzel bir kitaba sardırmış onu okuyordu...
Peki dünkü katliyamının üzerine PKK kamplarında dün gece yarısı ne yapıldı dersiniz? Eminim ki gündelik bir rehavette değillerdi. Beklemeye geçip strateji hesaplarına garkoldular... 

Ama hâlâ daha böyle bir durumda paldır küldür harekâta sıvandık yine. Her zaman olduğu gibi. Adama aptal derler. Adama gerizekâlı derler. Adama ne diyeceklerini şaşırırlar. 

Ne yapıyorsunuz? 

Bu gösteriyi izlemekten sıkıldık ama artık. Bunu sırf yüreklerimiz soğusun diye yapıyorsanız, yok hayır soğumaz bu yürek. Yürek yüz santigrat derece artık. Kaynıyoruz. Kahroluyoruz. Ve aptal yerine konuldukça da daha fazla büyüyor acımız. İşte bunca vatan evlâdımızı kara topraklara verdikten sonra icra edilen bu komik harekât haberleri artık hiç bir işe yaramıyor!

Onlar kamplarını boşalttılar yine. Adamların boş tesislerini bombalamaktan bıkmadınız mı artık? O uçaklar bedava mı havalanıyor yoksa? O sortilerin her birinin ve bombardıman mühimmatlarının parası yine bu acıyla dolmuş halktan çıkmayacak mı?

Neden hiç haberleri yokken hiç beklemiyorlarken inemiyorsunuz PKK belâsının üzerine?

Sorunun yanıtını tabii ki biliyoruz. Peki nedir o halde?

Yeni Anayasa yapılıyor. Yine son günlerde göz ardı edildi. PKK bombardımanlarının bile çok hafif kalacağı gündem bombardımancılarımız tarafından bu yeni Anayasa nedense birilerinin tekelinde gözlerden uzak, kamuoyuna hissettirilmeden(!) adeta devekuşu gibi kafalar kuma gömülü bir şekilde bızıklanıyor... 

Bu kez işte o yüzden bu cilveleşmelerin sonuna gelindi diye düşünmekteyim. Bu son hadiseler zavallı can evlâtlarımızın kanları üzerine inşa edilen yeni anayasa içersine kürtleri de alma operasyonlarıdır.

Ama yok öyle yağma. Bu oyunlar bu palavralar, bu dostlar alışverişte görsüncü tuhaf sınır dışı operasyon saçmalıkları ve hatta dilim varmıyor söylemeye ama sayılarını tam bilemediğimiz şehit yavrularımız bile yapmak istediklerinize öylsi bir zemini hazırlayamaz o düşündüğünüz şeyi yapmaya. 





Tek bir Türk vatan evlâdı kalana değin de yaptırtmayacağız size öylesi bir Anayasa'yı!!!


JAle ALTUNEL
20.Ekim.2011

Hiç yorum yok :